miércoles, 6 de agosto de 2014

REMEIS CASOLANS DAVANT D'UNA DIARREA

Molts de vosaltres les sabreu, n'estiu segura. L'àvia ha ajudat molt a preservar aquests coneixements ;)

El CALDO D'ARRÒS I PASTANAGA AMB UNA CULLERADA (mida cafè) de SAL PER LITRE DE CALDO.

SUCS DE FRUITA NO ÀCIDA, POC DENSOS (si cal, colar-los) i SENSE AFEGIR-HI SUCRE.

AIGUA DE CANYELLA.

POMA CUITA AL FORN AMB CANYELLA.

PA BLANC TORRAT (l'acció de torrar-l'ho el fa més digerible). 


Recorda que pots anar provant segons el teu cos toleri. És a dir, si veus que no pots ingerir cap tipus de sòlid, comença per ingerir líquid i, a poc a poc, ja aniràs introduint els sòlids (primer començant per aliments tipus puré - compota de poma, pastanaga, arròs o patata en puré). 

No mengis grans quantitats, millor fraccionar les ingestes, 6 al dia, o 8, segons vegis (tolerància de nou, el cos mana ;). 
La idea és anar introduïnt progressivament l'alimentació normal. Començarem amb alimentació tova (el què deiem, líquids, purés, textures toves i sobretot, tècniques culinàries com bullit, al forn, papillote, al vapor, sense res de greix. Evita la fibra també, i la lactosa en un inici). Aniràs afegint aliments més sòlids segons tolerància (galetes tipus Maria, pasta, peix blanc sense pell, pollastre sense pell - dic sense pell pel greix que porta - el plàtan madur també és una bona opció amb un rajolí de llimó pel damunt).
Allò últim a afegir seran aliments flatulents (determinades verdures sobretot i llegums), fruites àcides amb pell, formatges greixosos i la carn vermella. Per tant, podràs anar introduint segons toleris, la carn magra, formatge semicurat, verdures no flatulentes com mongeta verda tendra, fulla tendra de la bleda, ceba cuita).

A mode de resum doncs:
- Dieta líquida o tova segons toleris. Fraccionada entre 6 i 8 ingestes al dia. 
- Anar introduint sòlids com sopes d'arròs, tapioca, poma rallada, pa blanc torrat, peix blanc sense pell, pollastre sense pell, galetes Maria, pasta, truita a la francesa. Sempre segons toleris.
- Evitar coccions greixoses, utilitzar el forn, bullir, al papillote, al vapor.
- Evitar aliments flatulents i greixosos fins haver tolerat els ingredients prèviament esmentats. És a dir, seran els últims en ingerir.
- Beure líquid fora d'àpats per evitar deshidratar-se. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario